Težka tekma, a zanesljiva zmaga s kolektivno igro!

V petek zvečer so košarkarji Branika pripravili kolektivno zrelo predstavo na svoji prvi domači tekmi sezone. Nasproti jim je stala ekipa Kolpa iz Črnomlja, in AKK Branik je zmagal s prepričljivim rezultatom 89-70.

Tekmo je označevala tesna borba skozi celotno srečanje. V prvi četrtini smo videli izenačen začetek, s končnim rezultatom 22-18 v korist domače ekipe. V drugi četrtini pa je AKK Branik prevzel nadzor nad igro in svojo prednost še povečal, rezultat po drugi četrtini je bil 51-34.

Tudi v nadaljevanju je bila igra zelo izenačena. Tretjo četrtino so ekipi končali z izidom 16-16, v zadnji četrtini pa so igralci AKK Branik zadržali svojo prednost in zmagali s končnim izidom 89-70.

Varovanci Andreja Kuzme so prikazali izjemno kolektivno in borbeno igro. Skoraj vsi igralci so dosegli 5 točk ali več. Izkazali so se tudi mlajši igralci, ki so z borbo v obrambi in dobro igro v napadu opravičili zaupanje trenerja.
Najboljši strelec tekme je bil Dejan Čigoja, ki je prispeval 12 točk in se izkazal z odličnim metom za tri točke. Organizator igre Jan Strmčnik in krilo Luka Rožanc sta prispevala po 11 točk. Rožanc je z impresivnim zabijanjem po prodoru navdušil občinstvo in poskrbel za potezo tekme.

Izjava najboljšega strelca Dejana Čigoje po tekmi:
“Prva domaca tekma sezone in prva zmaga. Vsi smo komaj cakali, da zaigramo pred domacimi navijaci. Ekipa Kolpe se je izkazala za zelo neugodnega nasprotnika, vendar smo s kolektivno igro naredili razliko in tekmo mirno pripeljali do konca.”

Ekipa zdaj nestrpno pričakuje naslednje tekme in nadaljuje s trdim delom na igrišču.

AKK Branik Maribor 89 – 70 KK Kolpa Črnomelj
(22-18, 29-16, 16-16, 22-20)
Strelci: Petić 6, Lakić 7, Sevšek 10, Dizdarevič, Strmčnik 11, Perica 5, Tratnik 9, Pregl 6, Rožanc 11, Nuhanović 4, Čigoja 12, Zemljič 8.