Letošnje košarkarsko leto prihaja h koncu in večina tekmovalnih sezon 21/22 je že zaključenih.

V mlajših selekcijah imamo možnost poseči tudi po najvišjih mestih in se na te tekme vsakodnevno pripravljamo.

Žal pa je letošnja sezona za naše člane bila nekoliko slabša, saj cilji niso bili doseženi. Slednje je na koncu pomenilo izpad iz 2. lige. V prvem delu sezone smo imeli ogromno problemov z boleznijo, korono, poškodbami in po vseh zaporednih porazih, smo se težko pobrali. V ekipo smo pripeljali tudi okrepitev Nikolo, ki se je žal že na prvi tekmi poškodoval in bil kar lep čas odsoten iz igrišč. Vsekakor bomo v naslednji sezoni zavihali rokave in naš cilj ostaja enak, da z vsakim treningom postanemo še boljši in dosežemo visoke rezultate. Naša odgovornost je, da iz tega povzamemo naše slabe in dobre poteze ter to izkoristimo za napredovanje. Po predhodnih uspehih ta padec seveda razumemo kot korak nazaj, vendar le zato, da v prihodnje naredimo dva koraka naprej.

Pomembno je tudi izpostaviti, da smo se pred koncem sezone odločili za sporazumno prenehanje sodelovanja s trenerjem mlajših selekcij Djordjem Ninkovićem. Razlogi za to odločitev so večplastni, kot ste starši že bili obveščeni. Vsekakor je bila odločitev težka, vendar potrebna za uspešno delovanje kluba v nadaljevanju.

Zahvaljujemo se prav vsem za vašo podporo in zaupanje. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi in trdim delo hitro napredovali ter dosegli vse zastavljene cilje.

AKK Branik Maribor