Branikovce v soboto v Lukni ob 20.30 čaka pomemben dvoboj z vodilnim Podčetrtkom. Naše mlado moštvo je visokem drugem mestu in je najprijetnejše presenečenje sezone. Branikova ekipa je v povprečju stara 21,4 leta in je druga najmlajša v 2. SKL. Eno pomembnejših vlog v drugem delu sezone igra Luka Rožanc, ki bo 25. aprila dopolnil 19 let. V povprečju igra 14 minut in dosega 6,3 točke na tekmo. Tudi proti Podčetrtku bo pomemben člen Branika.   

“Zagotovo nas čaka težka tekma proti nasprotniku z veliko izkušnjami. Drugo mesto je velik uspeh, ampak se ne bomo ustavljali tukaj. Treba je pokazati željo, smo mlajša ekipa z več energije. To je treba izkoristiti predvsem v obrambi. Videli smo, da ko smo igrali obrambo in stisnili nasprotnika , smo dosegali dobre rezultate in prejemali manj točk. Menim, da je to ključ. Tekmo je treba dobro začeti, prav tako drugi polčas,” je pred sobotnim dvobojem povedal Rožanc.

– Katere so slabosti vodilnega Podčetrtka?
“Njihova izkušenost je lahko slabost, saj se mnogokrat zanašajo nanjo. Kar pa ne bo dovolj, če bomo dovolj zbrani, pokazali energijo in imeli veliko željo.”

– Je vaše visoko drugo mesto presenečenje?
“Po eni strani ne. Zavedali smo se, da imamo dobro ekipo.”

– V zadnjem času 
“Nekaj časa sem potreboval za privajanje. Vseeno je to novo okolje, čeprav sem soigralce poznal že prej. Je povsem nova izkušnja s trenerjem Žigo Ravnikarjem. Menim, da sem se dobro ujel, tudi kemija v ekipi je vrhunska. 

– Ste pomemben člen v mladinski ekipi, ki se je uvrstila na zaključni turnir osmerice
“To je lep uspeh. Od začetka nismo ciljali na uvrstitve. Poudarek je bil, da vsako tekmo odigramo po najboljših močeh. Že v prvem delu smo presenetili Olimpijo in menim, da s tako igro lahko pridemo do lepega končnega rezultata.”

– Kakšni pa so osebni cilji?
“Cilj je, da izkoristim minute, ki jih bom dobil, v članskem ali mladinskem moštvu. Da najdem zdravo okolje, ki mi ustreza, kar pri Braniku je.”