Članska ekipa Branik Maribor do 5. zaporedne zmage.

Po rezultatsko uspešnem decembru je članska ekipa imela veliko časa, da se privadi na sistem novega trenerja. Tako so Branikovci v novem letu zabeležili dve pomembni zmagi na domačem parketu.

Prvi nasprotnik v letu 2024 je bila ekipa iz Grosuplja, ki je v Maribor prišla v vlogi favorita saj je bila, do tega dela tekmovanja, še brez poraza. Pričakovano je bila tekma od začetka do konca zelo izenačena. Vse četrtine z izjemo tretje. so dobili Branikovci. Na koncu so naši fantje z ekipno in borbeno igro prišli do zmage. Z zmago proti favoritom vzhoda, Branik letos v domačni dvorani še ne pozna poraza. Najboljša strelca pri Braniku sta bila Žiga Tratnik z 21 točkami in Vid Pregl s 16 točkami. Na tekmi se je zbralo tudi lepo število gledalcev (110).

Branik Maribor 88-82 Voga Grosuplje
Statistika
Posnetek prenosa tekme

Druga tekma pa je bila prav tako v dvorani Lukna proti ekipi Dravograd Koroška. To je bila zaostala tekma 9. kroga, ki bi sicer morala biti odigrana v začetku decembra. Mlada ekipa Dravograda se je izkazala kot trd nasprotnik, ki veliko teče. Čeprav so naši fantje imeli večino časa tekmo pod kontrolo, so gostje 4 minute do konca tekme prišli na le 2 točki zaostanka, a so nato Branikovci zrelo pripeljali tekmo do konca. Rezultat na koncu tekme je bil 76-68. Najboljši posameznik pri Braniku je bil Gašper Sevšek, ki je dosegel 21 točk. Drugi strelec je bil Luka Rožanc z 12 točkami.

 

Branik Maribor 76-68 Dravograd Koroška
Statistika
Posnetek prenosa tekme

 

V soboto, 13.1.2024, nas čaka že naslednja tekma pri ekipi Vojnika, ki trenutno zaseda tretje mesto na Vzhodu.