Košarkarski klub Branik Maribor se je udeležil tradicionalnega turnirja v Sarajevu – Sarajevo Cup 2024.

Turnirja smo se udeležili s petimi različnimi ekipami – U16, U14, U13 in dvakrat U12. Skupno so naši mladi košarkarji odigrali več kot 30 tekem v treh dneh. Večina naših ekip se je borila za najvišja mesta v končni uvrstitvi.

Ekipa U12A je dosegla največji uspeh v Maribor prinesla medaljo za 3.mesto. V tekmi za tretje mesto so premagali vrstnike iz Gorenje vasi z rezultatom 47-33.
Fantje selekcije U14 so pravtako igrali za tretje mesto proti ekipi Maribor Mladi in po tesni in izjemno napeti tekmi z veliko gledalci žal izgubili z rezultatom 60-66. Tako so domov prinesli 4. mesto. Selekcija U16 je pokazala, da se lahko kosajo z najboljšimi iz svojega letnika. V četrtfinale so se uvrstili kot najboljša drugouvrščena ekipa in tam z rezultatom 71-41 premagali ekipo Maribor Mladi. Nato so v polfinalu tesno izgubili proti Zemunu iz Beograda, bilo je 54-52. V tekmi za tretje mesto, ki je sledila takoj po končanem polfinalu, pa je fantom zmanjkalo baterije in tako so domov odšli s pravtako dobrim 4. mestom.

Ekipe U12B in U13 se nista uspeli prebiti v izločilne boje turnirja in sta tekmovanje zaključili v skupinskem delu.

Pomembno je, da so mladi fantje pridobili veliko košarkarskih izkušenj ter novih spoznanstev. V klubu smo ponosni na vse fante, ki so se udeležili turnirja in vzorno zastopali barve kluba.

Posebna zahvala pa gre staršem, ki so prišli navijati za fante na turnir v Sarajevu. Pričarali so izjemno vzdušje saj so Mariborski navijači prevladovali na trubinah.

Na spodnji povezavi lahko preverite vse rezultate turnirja.
Spletna stran organizatorja

Na Facebook strani organizatorja pa si lahko ogledate tudi fotogalerijo posameznih tekem.
Facebook stran organizatorja

Gremo Branik!

AKK Branik Maribor