Branik je izgubil sobotno tekmo proti Termam Olimia (71:87), a je zadržal visoko drugo mesto. Medtem ko si je ekipa Podčetrtka (34 točk) že zagotovila prvo ligo, si drugo mesto z 31 točkami delijo Branik, Triglav in Grosuplje.     
“Osnovna misel je, da je tekmec, ki je kvalitetno moštvo, izkoristil to kvaliteto z ostrino in agresivnostjo pod obročema. Izsilil je prevlado v skoku v napadu v prvem polčasu in nikakor nam ni uspevalo, da bi po solidnih obrambah ujeli priključek. V drugem polčasu je naša ekipa pokazala, da je sposobna enakovredno igrati z vodilnim v prvenstvu, ampak smo z nepremišljenimi potezami nasprotniku dovolili, da se je oddaljil. Nasprotniku je treba čestitati, ker je bil boljši, mi pa smo spoznali, da lahko z njimi igramo in čakamo na priložnost, kdaj jih bomo spet srečali,” je po sobotni tekmi v dvorani Lukna dejal trener Žiga Ravnikar.
Do konca so še trije krogi, branikovce najprej čaka gostovanje v Hrastniku, nato domača tekma z Grosupljem in gostovanje v Kranju. Drugo in tretje mesto vodita v dodatne kvalifikacije za prvo ligo. “Absolutno smo v igro. Ta tekma proti Podčetrtku bi nam dala samozavest, če bi jo dobili. Izgubili smo, ampak tukaj ne vidim nobene tragedije, še vedno smo v igri za kvalifikacije za prvo ligo. Čakajo nas še tri tekme, ki jih bomo skušali dobiti in se preizkusiti v kvalifikacijah,” je še povedal Ravnikar.