Dva Branikova Marka, Cej in Matijevič, vodita igro. Starejši Cej je z 18,6 točke na tekmo najučinkovitejši strelec druge lige. Matijevič pa je redni del mladinske lige za prvaka s povprečjem 21,2 končal na prvem mestu. Za Matijevičem je razburljiva nedelja. Najprej je člani slavil zmago po podaljšku na Plamo Pur, nato pa skupaj še z Luko Rožancem, Miho Kodričem in Andražem Kalderonom hitro preoblekel mladinski dres in zaigral proti Olimpiji. Tekmo z Ljubljančani so izgubili, toda naši mladinci so se uvrstili na zaključni turnir osmerice. Ta bo od 7. do 10. aprila v Domžalah, branikovci pa se bodo v četrtfinalu pomerili s Krko.   
“Tekma članov je bila zelo napeta, odločila se je šele po podaljšku. Menim, da je bila prav ligaška, čvrsta do konca. Na koncu je odločala sreča, ki je bila na naši strani, ampak mislim, da smo zmagali povsem zasluženo. Za mladinsko tekmo se je bilo težko še enkrat ogreti, ampak dali smo vse od sebe. Na koncu smo izgubili, toda odigrali dobro tekmo,” se burne nedelje spominja 18-letni organizator igre.

– Že na članski tekmi ste igrali 33 minut, potem mladincem Olimpije nasuli kar 28 točk. 
“Bilo je naporno, a sem mlad in lahko zdržim ta ritem. Bilo je zanimivo, posledice sem čutil šele drugi dan.”

– Kako bi ocenili sezono?
“Ta sezona je zaenkrat zelo uspešna. Smo mlada ekipa, od nas nihče ni pričakoval takega rezultata. Smo še vedno v igri za najvišja mesta za napredovanje v prvo ligo. Svoje delo smo opravili zelo dobro in tako moramo nadaljevati.”

– Kaj je razlog za takšne predstave? Od kod ta energija?
“Ob pravi kemiji je prisotno dobro delo na treningih. Vse skupaj vodi do pravega rezultata.”

– Z mladinci ste na zaključnem turnirju.
“Tudi na tem področju smo zelo uspešni. Na zaključni turnir ne bomo šli samo, da bi igrali, ampak želimo doseči rezultat in se boriti za kolajne. Koliko je to realno, bo pokazal turnir, zagotovo gremo po medaljo.”

– Kaj vam pomeni biti najboljši strelec mladinske lige?
“Več mi pomeni, da smo prišli na zaključni turnir. Čast je biti prvi strelec lige, sam pa vedno gledam na ekipni uspeh.”

– Letos ste dobili več pomembnih vlog.
“Ta sezona je zame korak naprej, dobil sem ogromno priložnost v drugi ligi. Igram med 25 in  30 minutami, kar sem dobro izkoristil. Seveda je prostora za napredek še ogromno, menim, da bo ta napredek do konca sezone še bolj opazen.”

– Kakšne pa so osebne ambicije?
“Zaenkrat sem usmerjen na mladinski zaključni turnir in zaključek članske sezone.”

– Je realno, da s člani igrate vsaj dodatne kvalifikacije za prvo ligo?
“Želja zagotovo je, menim, da je uvrstitev na drugo ali tretje mesto realna. Do konca imamo še pet tekem, igramo še tremi neposrednimi konkurenti za ta mesta. Odločalo se bo zadnjih krogih.”