Pred mladinsko ekipo je ta konec tedna zaključni turnir osmih najboljših ekip Slovenije. V petkovem četrtfinalu se bodo naši upi v Domžalah pomerili s Krko, cilji pa so visoki. Eden pomembnih členov v tej zasedbi je 18-letni Miha Kodrič. Dijak četrtega letnika II. Gimanzije se lahko ob zanesljivih igrah pri mladincih in članih lahko pohvali tudi z odličnim uspehom v šoli. “Rezultatsko smo si želeli malce več. Ta tekma proti Krki je zelo pomembna in jo moramo dobiti. Če bo šlo, lahko gremo do finala,” je pred petkovo preizkušnjo povedal Miha Kodrič.

Kako pa je bilo skozi vso sezono v mladinski konkurenci?
“Liga je pokazala, da lahko igramo z vsakim in da nobeno moštvo ni nepremagljivo. Premagali smo tudi Olimpijo, ki je ravno proti nam doživela edini poraz v sezoni. Smo pa tudi izgubili proti ekipam, proti katerim smo pričakovali bistveno več.”

Ste eden treh igralcev, ki igrajo pomembno vlogo v članskem moštvu. Vas je trenutno drugo mesto presenetilo?
“Pred sezono smo bolj razmišljali v smeri obstanka v ligi, zdaj pa se bo treba potruditi za ti dve tekmi, ki sta do konca sezone, in potem preizkusiti srečo v kvalifikacijah.«

Ste blizu kvalifikacijam za prvo ligo. Za zanesljivo uvrstitev v naslednjih tekmah proti Grosupljem in Triglavu potrebujete zgolj eno zmago.
“Sezona bi se podaljšala, dobili bi nekaj dodatnih kvalitetnih tekem, ki jih drugače ne bi imeli. Igrali bomo razbremenjeno, saj od nas nihče ne pričakuje nekega rezultata. Bomo pa videli, kako se bo razpletlo.”

Kaj pa vaša igra?
“Menim, da sem do zdaj lahko zadovoljen s sezono, za boljšo oceno pa bo veliko odvisno od finalnega turnirja mladincev. Vseeno je to naše zadnje leto v tej konkurenci in smo se uvrstili tja, kamor smo želeli pred sezono. Menim, da sem tudi pri članih dobro izkoristil tiste minute, ki mi jih je namenil trener Žiga Ravnikar.”

Živite na Ptuju. Kako organizirane obveznosti na relaciji šola-košarka in Ptuj-Maribor?
“Ključno je to, da si razporedim čas. Tistega, ki ga imam, moram kvalitetno uporabiti. Potem gredo skupaj košarka, šola in prosti čas.«

Kaj pa košarkarske ambicije?
“Odhajam na študij v Ljubljano. Vpisal sem Fakulteto za družbene vede, smer tržna komunikacija in odnosi z javnostjo. Vseeno se bom potrudil, da bi igral na podobnem nivoju, kot je zdaj, in se košarkarsko še naprej razvijal. Izobrazbo sem za zdaj postavil na prvo mesto.”