Petek, 20. maja, lahko pomeni prelomnico v nadaljnjem razvoju Branika. Članska ekipa, ki je lani vstopila med drugoligaše, je zdaj pred vrati prve lige. Zadnja ovira je Portorož. Tekma v dvorani Lucija se bo začela ob 19.30.
Kljub visokemu porazu proti Hopsom v domači dvorani so branikovci polni optimizma. “Tekmo proti smo začeli nezbrano. Kljub vsemu je bilo nepotrebne nervoze. Škoda, da smo se na tak način poslovili od občinstva, ki nas skozi vso sezono spodbuja. Vseeno je bila Polzela boljši nasprotnik. Enostavno smo jim morali seči v roke,” se Valentin Tratnik spominja torkovega večera.
Poraz so hitro dali na stran, saj bilo malo časa za pripravo na tekmo proti Portorožu. Marko Cej, ki proti Hopsom ni igral, bo tokrat spet v postavi. “Doma smo že dokazali, da so premagljivi, zato gremo v Portorož zmagat in se uvrstiti v prvo ligo. To si zaslužimo. S tem bi se potrdil ves trud, ki ga vlagamo skozi vso sezono. Na začetku sezone smo rekli, da je cilj sredina lige. Presenetili smo vse in lahko rečem, da vsa čast ekipi. Upamo na uspešen zaključek sezone,” je še povedal Tratnik.
Pomembnosti odločilne tekme se zavedajo tudi na KZS, ki jo bodo neposredno prenašali na spletni strani www.kzs.si.