Polzelski Hopsi bodo ponovno tekmeci branikovcev v kvalifikacijah za prvo ligo. Torkov večer v dvorani Lukna (začetek ob 20.30) bo postregel z razburljivim dvobojem, kjer bi morda že lahko padla odločitev o udeležencih v 1. SKL za sezono 2016/2017. A tudi, če to ne bo dovolj, ostaja še petek in Branikovo gostovanje v Portorožu.
“Proti Hopsom v domači dvorani ne bo kalkulacij. Skušali bomo dokazati, da lahko igramo proti močnejšim ekipam in na koncu zmagati. Ravno tekma proti Portorožu je bila pokazatelj, da s takimi moštvi lahko igramo enakovredno. Tudi v Portorož gremo zmagat in se uvrstiti v prvo ligo,” pravi Luka Boroja, krilni center Branika.
Branik je z igrami v drugi ligi in kvalifikacijah za prvo ligo opozoril nase. Maribor spet spominja na košarkarsko mesto. »Spomnim se trenerjevih besed pred sezono, da bomo vsakemu favoritu trn v peti. To smo dokazali. Presegli smo pričakovanja in zdaj gremo mirno proti Hopsom in Portorožu.« Je pred tema tekmama zdaj kaj več pritiska? »Morda. Smo pa mlada ekipa in se radi dokazujemo.«

Para 3. kroga kvalifikacij, v torek ob 20.00: Mesarija Prunk Sežana – Portorož; ob 20.30: AKK Branik – Hopsi Polzela.

Vrstni red: Hopsi in AKK Branik po 7 točk, Portorož 6, Mesarija Prunk Sežana 4.