Poraz s Hopsi z rezultatom 73:93 ni tragičen, fantje so spoznali, kako je treba igrati proti prvoligaškim ekipam. Zdaj se bo Branik pomeril s Portorožem. Tekma bo jutri v dvorani Lukna ob 20.30. V ekipi Branika ima Marko Cej največ prvoligaških izkušenj, saj je prvoligaška leta preživel pri KK Maribor. Polzeljanom je nasul 21 točk in kot najboljši strelec 2. SKL potrdil kvaliteto.
O nadaljevanju kvalifikacij pa pravi: “Po mojem mnenju smo kar dobro odnesli svojo kožo proti Hopsom, tako da naša ekipa lahko verjame v dobro kosanje s Portorožem. Če vidimo, da lahko igramo in pridemo do pravih zaključkov v obrambi in napadu, se tekma lahko obrne v našo korist. Vidimo, da te kvalifikacije niso bavbav in ekstra preskok v kvaliteti. S temi prvoligaši se da igrati. To je pozitivna stvar, da lahko igramo z višje rangiranimi ekipami, da vsak lahko pokaže vse, kar zna, in gremo na zmago.” 
Po tekmi s Portorožem se bodo branikovci 17. maja doma pomerili s Hopsi, 20. maja pa jih čaka še gostovanje v Portorožu. Dve najboljši ekipi bosta v prihodnji sezoni igrali med prvoligaši

Vrstni red: Hopsi, AKK Branik in Portorož po 5 točk, Mesarija Prunk Sežana 3.